Húsgolyók rozmaringos krumplipürével

Anera

Hozzávalók: 30 dkg sertés darálthús, 1 répa, 1 fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma, friss rozmaring

A krumplipüréhez: 4 nagyobb krumpli, 2 gerezd fokhagyma, friss rozmaring és dióolaj.

a parikat végülis nem használtam fel, a tepsibe tettem volna a golyók mellé, csak egy telefonbeszélgetés miatt elmaradt:)

WP_20140701_001.jpg

A darálthúst beteszem egy tálba, ráreszelem a sajtreszelővel a hagymát, a fokit és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet:) Beleteszem az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót majd összegyúrom.

WP_20140701_002.jpg

Kisméretű golyókat formálok belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a husi, nincsen hozzá semmi zsiradék:) A parikat kb negyed óra után félbevágva a golyók közé lehet tenni.

WP_20140701_003.jpg

Nagyjából fél óra alatt sül meg. A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom.

WP_20140701_005.jpg

Ezt adom hozzá a krumplihoz és csinálok belőle pürét. Nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.

Jó étvágyat:) Ma sárgamuskotállyal kísértem:)

WP_20140701_006.jpg

 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13752/pics/1435057517_800x600.jpg
darálthús,dióolaj,húsgolyó,rozmaring
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?