Rókagombapörkölt parmezános rizzsel

Anera

A hozzávalók: 30 dkg rókagomba, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél pohár tejföl, pirospaprika, olívaolaj.

A hagymát és fokhagymát apróra vágom és megpirítom, majd hozzáadom a pirospaprikát. És kipróbáltam a szép új kerámiaserpenyőm:)

WP_20140702_003.jpg

Majd beleteszem a felszeletelt gombákat, aláöntök egy kis fizet. Öt percig főzöm és beleteszem a fűszerkertemben szedett és felaprított metélőhagymát és turbolyát:)

WP_20140702_004.jpg

További 5 perc után már szépen elfőtt a leve, mehet hozzá a tejföl. Én egy fél dobozzal raktam hozzá, mert annyi volt itthon, de nyugodtan mehet több is, ha valaki szereti:)

WP_20140702_007.jpg

A rizst pedig normál módon vízben megfőzöm, amikor kész hozzádobok egy marék parmezánt.

Jó étvágyat:)

WP_20140702_008.jpg

 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13751/pics/1435057511_800x600.jpg
parmezán,rókagomba,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?