Ribizliszörp és lekvár

Hozzávalók: 2 kg ribizli, 1 kg finom szemcséjű cukor, 1 gr borkősav, 1 csomag dzsemfix

A ribizlit szépen leszedegetem a száráról. Roppant időigényes... :) Majd ráöntöm a cukrot, összekeverem, kicsit mixelem és egy kicsit állni hagyom. WP_20140710_010.jpg

Egy szitán átszűröm, de nem passzírozom ki teljesen, hogy maradjon a lekvárba is, csak lecsöpögtetek belőle. Ez lesz a szörp.

A szörpre ráteszek 1 gr borkősavat és már kész is, mehet az üvegbe és a kamrába.

A maradék cukros gyümölcsbe belekeverek egy dzsemfixet, pár percig forralom és kész is a lekvár. Két kg gyümölcsből lett fél liter szörp és 4 üveg lekvár.

WP_20140710_013.jpg

Címkék: lekvár, ribizli, szörp
1
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13742/pics/1435057473_800x600.jpg
lekvár,ribizli,szörp
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
holdkoros 2014-07-10 22:10:01
ha villával szeded le a száráról akkor azért gyorsabb a dolog
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?