Szederszörp és lekvár

Anera

Azt hiszem rátaláltam a megfelelő módszerre, mind a szörp, mind a lekvár remek lett:)

WP_20140714_022.jpg

Hozzávalók: 2 kg szeder, 1 kg cukor, 0.5 kg befőzőcukor, 1 gr borkősav, víz

A szedret felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Fél órát főzöm, majd összeturmixolom és egy napot állni hagyom.

Utána átszűröm, ami lecsöpög az lesz a szörp. Kicsit több,mint egy liter lé lett, ehhez adtam 1 kg kristálycukrot 10 percig forraltam, majd hozzátettem a borkősavat. Másfél liter szörp lett összesen.

WP_20140715_001.jpg

A péphez hozzáadtam fél kiló befőzőcukrot és összeforraltam. Két nagy üveg lekvár és másfél liter szörpi lett, kifogástalan ízben, sűrűségben, minőségben:)

WP_20140715_002.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13733/pics/1435057433_800x600.jpg
lekvár,szeder,szederlekvár,szederszörp,szörp
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?