Ecetes cékla

Anera

Az egyik kedvenc savanyúságom, és elkészíteni is egyszerű:)

A savanyítófolyadék: 4 evőkanál ételecet, 2 evőkanál cukor, kis só, fél liter víz. Ezeket összekeverem.

A céklát megfőzöm sima vízben, kb 1 óra alatt fő puhára. Megvárom, hogy kicsit hűljön, lehúzom a bőrét, felszeletelem és mehet rá a savanyító folyadék. Ha szeretitek, akkor lehet hozzátenni friss tormát.

Ha hosszabb távra, több céklát szeretnétek eltenni, akkor a savanyító folyadék hozzávalóit össze kell forralni és befőttes üvegbe tölteni a céklát. Én most csak ad hoc jelleggel csináltam egy kicsit, mert a red velvet cake-embe kellett cékla:)

WP_20140722_008.jpg

Címkék: cékla, ecet
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13727/pics/1435057416_800x600.jpg
cékla,ecet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?