Ropogós karfiol

Anera

Egy könnyed kis vacsora:)

WP_20140724_006.jpg

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg kukoricaliszt, fokhagymapor, 1,5 dl víz, napraforgóolaj

A karfiolt pár percig főzöm, közben kikeverem a tésztát: a liszteket, a fokhagymaport összekeverem, majd a vizet apránként adagolva csomómentes tésztát készítek belőle. Beledobálom a karfiolokat, megforgatom.

WP_20140724_003.jpg

Majd forró olajban ropogósra sütöm őket.

WP_20140724_004.jpg

Kétféle dipet készítettem hozzá:

1. petrezselyem, fokhagyma, olajbogyó apróra zúzva, olívaolajjal kikeverve

2. tejföl, joghurt, majonéz, fűszersó összekeverve (mondjuk ezek maradékok voltak:)

 

Címkék: karfiol
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13725/pics/1435057409_800x600.jpg
karfiol
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?