Mokkatorta

Anera

Egy kisméretű, egyszerű, gyors torta estére stresszoldásnak.:) A sütésnek nyugtató hatása van rám. Bár nem a legszebben sikerült, de finom:) Az ilyeneket én reggelinek szoktam enni a kávé mellé.

WP_20140728_007.jpg

A hozzávalók: 70 g teljes kiörlésű liszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 evőkanál kakaópor, fél csomag sütőpor, 3 tojás, 80 g gyümölcscukor. A krémhez: 1 natúr joghurt, 2 tömlő tejszínes krémsajt, 50 g csoki, egy kis kávé, cukor ízlés szerint.

WP_20140728_004.jpg

A tojásokból és a cukorból piskótatésztának megfelelő anyagot csinálok, felverem a mixerrel. Ez kb 10 perc, majd hozzászitálom a lisztes keveréket (lisztek, kakaó, sütőpor) és egy kanállal összekeverem. Mehet egy kisebb tortaformába, 20 perc sütés után készül el.

Közben kikeverem a krémet: a sajtot, a joghurtot összekeverem a cukorral. Gőz fölött megolvasztom a csoki egy kis kávéval, majd hozzákeverem a sajthoz.

A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krémmel, ráteszem a tetejét és kívülről is bekenem. Nem egy cukrászati remekmű, de gyorsan megvan, finom és kávé mellé tökéletes:) Talán az a baj, hogy kicsit híg lett, így nem tudtam szépen bekenni. Legközelebb több sajtot és kevesebb joghurtot teszek hozzá:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13720/pics/1435057389_800x600.jpg
mokkatorta,tejszínes krémsajt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?