Padlizsánkrémleves parmezánchipsszel

Anera

 

WP_20140731_006.jpg

Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 nagyobb krumpli, 1 fej vöröshagyma, fél pohár tejföl, fehér bor, parmezán, só, bors

A padlizsánt félbevágom és a sütő grillrácsán puhára sütöm. A krumplit és a hagymát felkockázom és sós, borsos vízben megfőzöm. (annyiban, ami elfedi plusz egy kicsi). A padlizsánt kiszedem a héjából és beleteszem a krumpliba.

WP_20140731_002.jpg

Hozzáöntöm a tejfölt és összeturmixolom. Öntök bele egy kis fehérbort (max fél decit) és összeforralom.  A tetejére parmezáncsipszet teszek, azzal tálalom.

A csipsz: egy tepsi felfordítok, az aljára sütőpapírt teszek és rászórom a reszelt parmezánt. Sütőbe teszem és egy-két percig sütöm, amíg megolvad. Megvárom amíg kihűl és kész is, mehet a leves tetejére:)

WP_20140731_003.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13716/pics/1435057375_800x600.jpg
padlizsán,parmezáncsipsz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?