Őszibarackos-tejszínes torta

Anera

WP_20140819_010.jpg

Először elkészítem az omlós tésztát: 30 dkg teljeskiörlésű liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg gyümölcscukor, 1 tojás. A hozzávalókat összegyúrom majd egy órára hűtőbe teszem.  Utána kinyújtom és mehet egy tortaformába. 10 percre előmelegített sütőbe teszem.

Közben 4 db őszibarackot meghámozok, kimagozok és felszeletelek. 3 evőkanál búzadarát egy kis olajon megpirítok, majd felöntöm vízzel. Annyival, hogy sűrű tejbegríz állagút kapjak:)

WP_20140819_008.jpg

A krém: 1,5 dl tejszín, néhány evőkanál cukor (ízlés szerint), 2 tojás. A hozzávalókat kicsit felverem.

A sütőből kivett torta aljára rásimítom a búzadara felét, majd rápakolom az őszibarackot.

WP_20140819_009.jpg

Ráöntöm a tejszínes löttyöt, majd rászórom a maradék búzadarát. 30-35 percen keresztül sütöm.

Jó étvágyat!

WP_20140819_020.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13705/pics/1435057303_800x600.jpg
búzadara,omlóstészta,őszibarack,tejszín
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?