Padlizsánkrém

Anera

Egy kedves barátomtól kaptam ajándékba két szép padlizsánt:) Mivel mostanában rengeteg rakott zöldséget csináltam, inkább krémesítettem:)

WP_20140828_017.jpg

A hozzávalók: padlizsán, 1 közepes fej lilahagyma, mustár, olivaolaj, pici só

WP_20140828_008.jpg

A padlizsánokat egészben is be lehet tenni a sütőbe, de ezek szép nagyok voltak, így félbevágtam őket. Így is eltartott egy darabig, amíg szép puhára sültek.:) Miután megsültek szépen kikaparom a héjából, bele az aprítómba. (azt mondják egyébként, hogy nem szabad fémmel érintkeznie, de én szép krémesen szeretem és nem vettem észre, hogy így rossz lenne:) Mehet rá a felkockázott hagyma és egy kis mustár, ízlés szerint.

WP_20140828_014.jpg

Összeturmixolom majd szép lassan hozzáadok valamennyi olajat is, közben kevergetem. De ez maximom fél deci volt. A hűtőben eláll egy darabig, de mivel rendkívül finom sosincs ideje megromlani:) Friss baguettel, pirítóssal nagyon finom:) Jó étvágyat!

WP_20140828_015.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13697/pics/1435057247_800x600.jpg
padlizsán,padlizsánkrém
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?