Rakott krumpli pulykával, besamellel

Anera

WP_20140831_007.jpg

Hozzávalók: 80 dkg krumpli, 2 paradicsom, 1 lilahagyma, 30 dkg pulykamell, fél liter tej, 5 dkg vaj, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt.

A sütőben megsütöm a krumplikat héjastól, de nem teljesen puhára.
Közben a pulykamellet felkockázom és kókuszolajban, sóval, borssal, borsikafűvel megsütöm.

WP_20140831_001.jpg
Elkészítem a mártást: A vajat felolvasztom, majd hozzáadom a lisztet és simára keverem. A langyos tejet lassanként hozzáadom lassú tűzön és addig kevergetem, amíg közepesen sűrű nem lesz. Sózom, borsozom.

WP_20140831_004.jpg
Egy jénaiba rétegezem a dolgokat, ebben a sorrendben: krumpli, hagyma, paradicsom, pulyka, mártás.

A tetején krumpli legyen, azt is szépen leöntöm a mártással és mehet 20 percre az előmelegített sütőbe, hogy összesüljön. Jó étvágyat!

WP_20140831_009.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13695/pics/1435057231_800x600.jpg
besamel,krumpli,paradicsom,pulykamell
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?