Pulykamell pácokkal:)

Anera

WP_20140905_001.jpg

Múlt héten vettem egy fél pulykám, természetesen volt melle is. Szép két és fél kilós:) Nagy része persze a fagyasztóban végezte, de a héten többször is sütöttem ebédre különféle pácokkal:) Kettőt el is mondok:)

Így nézett ki eredeti állapotban:

WP_20140830_008.jpg

persze bár én remekül tudok mindenféle állatot szétbontani, olyan szép vékonyra nem tudom felszeletelni, mint a piacon kapható. De erről legalább biztosan tudom, hogy aznap reggel még élt, amikor délután elhoztam a hulláját:) és nem embertelen körülmények között tartották.

Zöldfűszeres pác: 1 dl olívaolaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, friss majoranna, friss rozmaring, friss petrezselyem. Előző este a fűszereket felaprítom, elkeverem az olajjal, sózom, borsozom és éjjel állni hagyom. Nem kell hűtőbe tenni. Másnap szépen bekenem vele a husit és egy serpenyőben kisütöm.

WP_20140903_005.jpg

Köményes - mustáros pác: 1 dl mogyoróolaj, 1 evőkanál mustár, bors, őrölt kömény, só A hozzávalókat összekeverem és ráteszem a húsra, éjjelre mehet a hűtőbe. Másnap kisütöm ebédre:)

A köretek lehetnek változatosak az egyik kedvencem a paprikás-gomolyás kuszkusz. Egy fél piros kápia paprikát felkockázom és kis olajban átsütöm. Utána hozzáadom a kuszkuszt, felöntöm vízzel, sózom és 3 percig főzöm. Leveszem a tűzről és hagyom had duzzadjon meg:) A tányérra teszem és megszórom friss tehéngomolyával.

Jó étvágyat!

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13692/pics/1435057213_800x600.jpg
kuszkusz,pulykamell,tehéngomolya,zöldfűszerek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?