Libacomb aszalt szilvával

Anera

Ezt egy barátomnál sütöttem rendelésre:) Jól sikerült, mind elfogyott!

A hozzávalók: 40 dkg bőrös libaháj (combonként 10 dkg kell), 4 db libacomb, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 20 dkg aszalt, 10 dkg cukor (bármilyen édesítővel is helyettesíthető), 1,5 dl vörösbor.

A bőrös libahájat apró darabokra vágom és beteszem az előmelegített sütőbe. Miután elég zsír kisült belőle ráteszem a fokhagymával megtűzdelt, sózott, borsozott libacombot, majd pirosra sütöm. (kb 1 óra, de lehet kevesebb is, méretfüggő:)

A szilva: a szilvát, a vörösbort és a cukrot egy lábosba teszem és gyakran kevergetve addig főzöm, amit mártásszerű nem lesz belőle.

Krumplipürét pedig mindenki tud csinálni:) Vaj helyett a libazsírt is lehet beletenni. 1_3.jpg

 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13676/pics/1435057125_800x600.jpg
aszalt szilva,krumplipüré,libacomb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?