Paprikás csirke

Nézzünk ismét egy klasszikust!:)

Hozzávalók: 2-2 csirke alsó és felsőcomb, 1 kis fej vöröshagyma, 1 paprika, fűszerpaprika, tejföl, só, bors.

instagramcapture_85d9496f-6536-47e5-8612-c60b982ff8fe.jpg

A hagymát apróra vágom és olivaolajon megüvegesítem. Hozzáadom a fűszerpaprikát, elkeverem és gyorsan mellédobom a combokat. Átforgatom és felöntöm 1 dl vizzel, sózom, borsozom. A paprika zsírban oldódik, tehát fontos, hogy még a vizezés előtt tegyük a kajához, de ne süssük így sokáig mert megég:) Mellédobok pár karika paprikát, akár enyhén csípőset, ha van otthon. Fedő alatt párolom 20 percig, majd addig sütöm, amig szépen elfő a leve nagy része. Ezután hozzákeverek pár evőkanál tejfölt. Persze sokan liszttel keverik el a tejfölt, és hát a habarás azzal habarás, de én nekem jobban ízlik simán tejföllel:) A szaftot inkább elfőzöm, minthogy sűritsem:)

Ha nagyobb adagot csinálok, akkor a tejföllel való habarás előtt kiveszem a husikat, beleteszem a tejfölt a szaftba, jól elkeverem, majd visszateszem a húsokat és összeforralom.

Ezt most bulgurral tálaltam, de lehet nokedlivel, tésztával vagy rizssel is.

Jó étvágyat!:)

2
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13673/pics/1435057118_800x600.jpg
csirkecomb,paprika,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
beloke 2015-01-09 14:19:19
@Diorella Queen: Maradt még szaft a lábosban:)Aki több szafttal szereti jut neki:)
Válaszolok
Diorella Queen 2015-01-08 23:40:38
Túl kevés a szaft. Az a lényege.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?