Vajhalsteak tejszínes-fokhagymás mártással

Anera

A vajhal a harmadik kedvenc halam a lazac és a tonhal után:) Nagyon finom íze és szép állaga van. Mondjuk azt mondják, hogy nem szabad belőle sokat enni, mert hasmenést okozhat (a benne levő zsírt vagy mit nem tudjuk megemészteni), de nekem még soha nem okozott ilyen problémát.

3_3.jpg

Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg vajhal, fél dl tejszín, olivaolaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, medvehagyma

A vajhalat ujjnyi vastag szeletekre vágom, majd befűszerezem sóval, medvehagymával  és borssal.

1_5.jpg

Olivaolajon 5-5 percig sütöm, majd kiszedem a halakat és a maradék olajhoz hozzáöntöm a tejszínt és a feldarabolt fokhagymát. Addig kevergetem, amig kicsit besűrűsödik. Ahogy múltkor sem, most sem tettem hozzá lisztet, de persze egy fél evőkanállal mehet bele.

2_4.jpg

Rizzsel tálalom.

Címkék: vajhal
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13671/pics/1435057110_800x600.jpg
vajhal
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?