Tejszínes póréhagymaleves

Vacsorára rendszeresen készítek levest. Jobb, mintha szendvicset ennénk és kevésbé kalóriadús, mintha másféle főtt étel lenne:)

A póréhagymából nagyon finom leves készíthető, s ha egy kicsit több krumplit teszek bele, akkor hirtelen főzelék is lehet:)

wp_20150114_18_27_29_pro.jpg

Hozzávalók: 1 nagy szál póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 közepes krumpli, vegeta, 1 dl tejszín

A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és egy lábasban 1 liter vizzel felteszem főni. Fűszernek csak egy kis vegetát teszek bele. De lehet helyette: só, bors, lestyán, oregáno, bazsalikom, ki mit szeret. 20 percig főzöm, majd beleöntöm a tejszínt, újra felforralom és kész is:)

Ha krémlevest szeretnék belőle, akkor egyszerűen összeturmixolom. De szerintem így finomabb, hogy szépen elrágcsálhatom a zöldségeket:)

Kétféleképpen tálaltam ezt (két este is ez volt a vacsi, de mégis kicsit más). Az első képen csíkokra vágott sonkát tettem a tetejére, másodszorra pedig egy kis rókagombás érlelt kecskesajtot az tányér aljára és arra szedtem rá a forró levest. Nem olvadt meg, de szépen átforrósodott a sajt is és remekül ment a leves ízvilágához.

Jó étvágyat!:)

Ja, valaki fikázta a tányér mintáját, hogy nem trendi:) Ezt a készletet a nagymamámtól örököltem, nagyon sokat jelent nekem és amíg egy darab is van belőle használni fogom!:) mert sokat jelent.

wp_20150114_18_25_49_pro.jpg

1
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13667/pics/1435057103_800x600.jpg
érlelt kecskesajt,krumpli,póré,sonka
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
cz.viktor 2015-01-16 21:02:36
Ezt a kerti konyhátokban is el tudjátok készíteni www.kertikonyhak.hu
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?