Kéksajtos marhafasírt

Anera

No, igaziból fogalmam sincs milyen néven kéne elnevezni ezt az ételt:))) Kérlek benneteket, adjatok ötletet:)

wp_20150115_17_47_29_pro.jpg

A hozzávalók: 40 dkg darált marhahús, 10 dkg kéksajt, worcester szósz, 2 evőkanál mustár, bors, olaj

Egy receptújságban láttam hasonlót, abban gorgonzolával, ketchuppal és gondoltam kipróbálom. De az előbbi pont nem volt a sajtboltban, utóbbit meg utálom, úgyhogy kicsit átalakítottam:)

wp_20150115_17_29_28_pro.jpg

A sajtot villával apróra tördelem, majd a hozzávalókat összekeverem egy tálban. Só nem kell bele külön, a kéksajt bőven elég:) Lapos, hamburgerhús jellegű formákat csinálok belőle majd bő földimogyoró olajban kisütöm.

wp_20150115_17_37_52_pro.jpg

Kétszer 5 percig sütöttem egy-egy felét, akkor jó, ha még ha a közepe még egy kicsit rózsaszín. Mondjuk a kép nem túl jó minőség, de talán látszik. A sajttól pikáns lesz az íze. Nem mondom, hogy hetente enném, de érdekes különlegesség egy alkalomra:) Simán csak kenyérrel vagy salátával is finom:)

wp_20150115_17_43_13_pro.jpg

 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13666/pics/1435057097_800x600.jpg
kéksajt,marha darálthús,worcesterszósz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?