Karfiolleves túrós grízgaluskával

Anera

wp_20150205_18_24_39_pro.jpg

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol, 2 közepes krumpli, 1 kis fej hagyma, 2 babérlevél, fél pohár tejföl, színes bors, só, lestyán.

A hagymát megüvegesítem olajon, majd beleteszem a felkockázott krumpli és a kis rózsákra szedett karfiolt. Kicsit együtt pirítom, majd felöntöm vizzel. Beleteszem a babérlevelet, lestyánt,  kb 10 szem borsot és sózom. Fél óra után belekeverem a tejfölt, összeforralom és kész is. (lehet még bele tenni sárgarépát is, nekem most nem volt otthon).

A grízgaluskával tálalom.

A grízgaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg túró, pár deka vaj megolvasztva, 1 tojás.

A búzadarába villával belenyomokodom a túrót, majd hozzáöntöm a tojást és a vajat. Alaposan összekeverem és mehet a hűtőbe egy órára. utána kanállal forró, kicsit vajas vízben kifőzőm. Pár perc alatt megfő.

wp_20150205_17_00_34_pro.jpgwp_20150205_17_05_32_pro.jpgwp_20150205_18_20_01_pro.jpg

Címkék: karfiol, leves
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13659/pics/lead_800x600.jpg
karfiol,leves
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?