Fatörzs kakaóskrémmel

Anera

wp_20150210_08_34_56_pro.jpg

Nos, ha nem kéne a piskótát hajtogatni ez lenne a világ egyik legkönnyebb dolga:) Igaziból ezt a nagymamám rendes, főzött vagy vajas csokikrémmel csinálta, de én egy lusta dög vagyok és volt otthon pont egy doboz mascarpone-m és ezt találtam ki felhasználásnak:)

A hozzávalók: 4 tojás, 6 evőkanál gyümölcscukor, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 evőkanál kakaópor, egy kis olivaolaj, 1 doboz mascarpone.

A tojásfehérjéket felverem 4 evőkanál cukorral, a sárgájákat külön a kettővel. Majd a sárgájába belekeverem a kakaót. Óvatosan összeöntöm a kettőt (a fehérjébe szoktam a sárgáját), végül szép lassan hozzáadagolom a lisztet. Teszek bele pár csepp olajat, ettől állítólag könnyebb lesz hajtogatni:)

wp_20150208_17_16_39_pro.jpg

20-25 perc alatt megsütöm egy hosszúkás tepsiben sütőpapíron. Nem hagyom teljesen kihűlni, mondjuk így nehezebb levarázsolni róla a papírt, de nem törik össze. Csak egy kicsit:)

A krémhez a mascarponet kikeverem 2 evőkanál kakaóporral és pár evőkanál cukorral vagy bármilyen édesítővel, ízlés szerint.

A piskótát egy konyharuhára teszem, elkenem rajta a krém 2/3-t, majd óvatosan a konyharuha segítségével összehajtogatom. A tetejére rákenem a maradék krémet. Mivel volt még szórócukrom megszórtam egy kicsit, de az elhagyható:)

wp_20150208_18_23_56_pro.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13657/pics/lead_800x600.jpg
csokitorta,mascarpone,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?