Mézes-fehérboros malacsült

Anera

wp_20150213_09_43_05_pro.jpg

Hozzávalók: 1 kg bőrös malaccomb, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál méz, 1 dl fehérbor (tokaji aszúval a legjobb), 2 evőkanál libazsír

A malaccombon a bőrt beírdalom, a húsos részét sózom, borsozom és a libazsírrel kikent tepsibe teszem a bőrös felével lefelé, aláöntök 1 dl vizet és fél órára a sütőbe teszem.

Egy serpenyőben felforrósítom a mézet, majd megüvegesítem benne a felkarikázott hagymákat. Felöntöm a borral és pár percig főzöm.

Fél óra után a boros-hagymás cuccot ráöntöm a malacra és további háromnegyed órát sütöm a bőrével felfelé.

Köretként mehet hozzá krumplipüré, rizs és természetesen savanyúságot is kíván:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13654/pics/lead_800x600.jpg
bor,fehér bor,Főétel,malac
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?