Libacomb savanyúkáposztával sütőtálban

Anera

wp_20150307_13_29_25_pro.jpg

Ez egy régi, 17. századi recept. (állítólag:) Amúgy nem túl bonyolult és nagyon finom:)

A hozzávalók: 2 libacomb, 20 dkg kolozsvári szalonna, 75 dkg savanyúkáposzta, só, bors.

A sütőtálam aljára rakok egy réteg káposztát, ráteszem a nem bőrös felén sózott, borsozott combokat (frissen durvára tört borsot) a bőrös felével lefelé, közédugdosom a felszeletelt szalonnát, letakarom a maradék káposztával, felöntöm egy kis vízzel. Én kb két decit öntöttem alá, de annyi nem kellett volna, még csak most tanulom a tálat én is:)) A felesleget leöntöttem, remek levesalap lesz holnap:)

Alacsony lángon lefedve sütöttem a sütőben  kb 1 órát, majd levettem a tetejét, megfordítottam a combokat és fél órán át sütöttem még, hogy a bőre is megpiruljon. A köret a káposzta volt.

wp_20150226_09_23_48_pro.jpgwp_20150307_11_06_55_pro.jpgwp_20150307_13_27_14_pro.jpg

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13646/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,libacomb,savanyú káposzta,sütőtál
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?