Fokhagymakrémes-vajas sült csirke

Anera

A hozzávalók: 1 egész csirke, 20 dkg vaj, 2 evőkanál fokhagymakrém, fél vöröshagyma, 1 dl víz, friss zöldfűszerek.

A fokhagymakrém saját, pofon egyszerű az elkészítése: 4 fej új fokhagymát 2 evőkanál sóval az aprítóban addig forgattam, amíg krémszerű nem lett:) A só tartósítja, eláll pár hétig a hűtőben, de hamar el fog fogyni:) Remek húsokra, pirítósra.

A csirkét beleteszem egy magasfalú tepsibe, bekenem a fokival mindenhol (sózni nem kell, mert a krémben van elég só), beledugdosok a bőre alá  is vajat. A pocakjába beletettem egy fél fej vöröshagymát és a kis erkélybirtokomról hoztam be fűszereket, turbolyát, oregánót és koriandert. Aláöntöttem a vizet.

Lefedtem alufóliával, kb. egy órát sütöttem közepes lángon. A csirke kb. két kilós volt. Majd leszedtem és gyakran meglocsolgatva még egy három negyed órát sütöttem szépen megpirult:)

Na igen, délután csináltam másnap ebédre, mert nem tudom mennyi ideig érlelődött már a melegben (házi csirke, s bár aznap vágták, de baromi meleg volt tegnap:) így inkább megcsináltam, nem akartam lefagyasztani. Még azon melegében elfogyott a szárnya, így amikor ma kivettem a hűtőből már ilyen volt:)

De ízre nagyon finom:)

Köretként egyszerű főtt/sült újkrumplit csináltam hozzá. A krumplit először megfőzöm felkarikázva, majd kicsit átsütöm földimogyoróolajban.

Címkék: Főétel
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13494/pics/lead_800x600.jpg
Főétel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?