Rebarbaralekvár

Anera

Az egyik kedvenc lekvárom:) Magát a rebarbarát sokáig nem is ismertem, nálunk az Ormánságban nem nagyon volt, legalábbis a családban nem ismertük:) Pár éve kaptam egy kolléganőmtől ajándékba, nagyon finom sütit készítettem belőle. Később rájöttem, hogy a lekvárja is isteni:)

Tavaly is tettem fel rebarbaralekvár receptet, de az kicsit másmilyen. Most arra törekedtem, hogy minél kevesebb cukor legyen benne.

A hozzávalók: 3 kg rebarbara, 30 dkg nádcukor, 20 gr pektin.

A rebarbarákat meghámozom, felkarikázom és 25 dkg cukorral felteszem főni lefedve. Miután felforrt hozzáadom a maradék cukorral összekevert pektint és 5 percig forralom.

Kész is:) Mehet üvegekbe. És utána a kenyérre, a vajas-rebarbaralekváros magvas kenyér a kedvenc reggelim!:)

A pektinről: ez egy lekvárzselésítő szer, gyümölcsökből lehet előállítani. Magas gyümölcstartalmú lekvárokhoz szuper:) Az ára sem vészes, azt hiszem ez 700 Ft körül volt és 10 kg gyümölcshöz elég.

Címkék: lekvár, rebarbara
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13508/pics/lead_800x600.jpg
lekvár,rebarbara
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?