Csokis-sárgabarackos és citromos-diós kalács

Anera

Hozzávalók: 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 3,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, csipetnyi só, egy evőkanál gyümölcscukor.

Ha nem teljeskiőrlésű lisztből csinálod, akkor elég 3 dl tej és 3 dkg élesztő, a sima fehérliszt kevésbé lesz tömör:)

Először 1 dl  langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral meleg helyen. Ha van fűtés, akkor a radiátoron, ha nincs, akkor be szoktam kapcsolni a sütőt és a hátul feljövő meleg tökéletes hozzá:) A kelesztéshez is. Ilyen az élesztő:

A lisztbe szép lassan elkezdek mindent beledolgozni az élesztős tejet, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a maradék tejet.

Addig kell dagasztani, amíg leválik a kezedről. Nem egyszerű meló, de megéri:)

Persze ha nagyon ragad én meg nagyon fáradt vagyok, akkor szoktam csalni és adok még egy kis lisztet hozzá:) 1 órát kelesztem meleg helyen. Ilyennek kell lennie:

Kettéválasztom a tésztát, kinyújtom és megtöltöm valami finomsággal:)

az első: citromlekvár, darált dió és egy kis vaj

a második: sárgabarack lekvár, dió és csokitallérok

A citromosat simán feltekertem és megsütöttem.

A csokishoz azt találtam ki, hogy két oldalról tekerem össze és a közepébe csokit teszek. De nem nyomkodtam össze rendesen és szétcsúszott. Hát végülis nem volt a legjobb ötlet, de ízre bejött:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13816/pics/lead_800x600.jpg
citrom,csoki,dió,kalács,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?