Zöldségleves májgaluskával

Anera

Ebben most a májgaluska volt a lényeg. Zöldséglevest simán úgy csinálom, hogy összedobálok mindenféle zöldséget felkockázva, ami itthon van. és megfőzöm. De tényleg:)

Ebben most volt krumpli, répa, karfiol, karalábé, hagyma és fokhagyma. Friss fűszerek: bazsalikom, oregano, borsika, zellerzöld és petrezselyemzöld,  pár szem bors és só. Kb. háromnegyed óra alatt felforr és összefő.

Májgaluska: 30 dkg darált csirkemáj, 2 zsemle, 1 tojás, petrezselyem és fél fej vöröshagyma apróra vágva, só, bors, 1 teáskanál fokhagymakrém, zsemlemorzsa. Egy félórát beteszem a hűtőbe, amig készül a leves.

Utána evőkanállal beleszaggatom a levesbe, negyed órát fő még és kész is:)

Ebből mondjuk jó sok májgaluska lesz, én így szeretem. De normál adaghoz elég kb a fele hozzávaló is.

Címkék: csirkemáj, leves
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13856/pics/lead_800x600.jpg
csirkemáj,leves
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?