Almával töltött fánk

Anera

Hozzávalók: 25 dkg liszt (én most teljeskiőrlésűből csináltam, de valami magas sikértartalmú fehér liszt szebben meg kel:), 1 dl tej, 1 tojás, reszelt citromhéj, 1 evőkanál gyümölcscukor, 3 dkg élesztő.

A tejet megmelegítem és felfuttatom benne az élesztőt a cukorral. Majd tésztává gyúrom és megkelesztem.

A töltelékhez: 2 db alma, 2 evőkanál gyümölcscukor, fahéj. Az almát felkockázom és összekeverem a cukorral és fahéjjal.

Miután megkelt a tészta kicsit kinyújtom és tenyérnyi darabokat szaggatok belőle. A középére almát halmozok, majd összehajtom és gömböt formázok belőle. Forró, bő olajban kisütöm.

Címkék: fánk, sütemény
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13872/pics/lead_800x600.jpg
fánk,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?