Vörösboros meggylekvár

Hozzávalók: 2 kg meggy, 30 dkg gyümölcscukor, 15 gr pektin, 3 dl portói

A meggyet kimagozom, összenyomkodom kicsit kézzel és összekeverem 20 dkg cukorral és a portóival. Éjjelre hűtőbe teszem.

Másnap reggel felforralom, hozzáadom a maradék cukorral elkevert pektint és még 5 percig forralom. Közben habos is lesz, ezt le kell szedni róla:) Egyből üvegekbe töltöm.

Ha édesebben szereted, akkor lehet több cukrot adni hozzá, akár sima kristálycukrot is, ha valaki úgy készíti a lekvárt:) A portói helyett lehet más bort is használni, de az ugye édes.

Címkék: bor, lekvár, meggy
1
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13925/pics/lead_800x600.jpg
bor,lekvár,meggy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Anikó 2015-07-07 12:52:04
hűűűű, meggy és vörösbor, biztos nagyon finom lehet. én hétvégén barackdzsemet készítettem, itt a receptem, isteni lett http://glurl.co/barackos
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?