Marhasteak

Anera

A legfontosabb a megfelelő husi:)

Ez a példány egy t-bone, ami több hetet ért már. Én sokat nem értek hozzá, megbízom a hentesemben. Szóval egy jó szték úgy kezdődik, hogy keress egy jó, megbízható hentest:) Én a Steak Shop-ba járok a Fővám téri Vásárcsarnokba.

Ha hazavitted a húst a hentestől és nem sütöd meg egyből, akkor csomagolás nélkül, sima tányéron tárold. Sütés előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen.

A sütés: tedd fel a serpenyőt és forrósítsd meg. Miután már szinte füstöl, akkor jöhet a zsiradék. Van, aki olívaolajjal, van aki a ghi vajra esküszik és mások másra:) Én kókuszolajjal szoktam készíteni, mert annak semmilyen íze nincs, így csak a húsé van:)

Mindkét oldalát 5-5 percig sütöm nagy lángon, lesz egy kis füst is, de nem vészes:) persze kell elég olaj hozzá. Majd 5 percig lefedve hagyom. Ez a well-done. Ha nyersen akarod, akkor csak 1-1 perc és így tovább felfelé:)

És egyből fogyasztható is:) Krumplipürével remek. De szoktam csak úgy simán magában is enni, csak savanyúsággal.

Címkék: Főétel, marha
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/13950/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,marha
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?