Tárkonyos krumplileves

Anera

Hozzávalók: 3 nagyobb burgonya, 1 répa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz tejföl, friss tárkony és petrezselyem, paprika, só, bors, kókuszolaj, 1 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt, tárkonyos ecet.

A hagymát apróra vágom és megüvegesítem az olajon. Hozzáteszek egy fél teáskanál pirospaprikát, beleöntöm a felkockázott krumplit és répát. Gyorsan átforgatom benne, majd felöntöm vízzel. Hozzáteszem a friss tárkonyt és a petrezselyem zöldet, sózom, borsozom. Addig főzöm, amíg megfőnek a zöldségek.

A tejfölben elkeverem a lisztet és besűrítem vele a levest. Tálaláskor egy picike tárkonyos ecetet öntök bele. Az ecetet magam készítettem, sima ecetet öntöttem egy kis üvegbe, hozzáadtam friss tárkonyt, pár hét után már átveszi az ízét:)

Mondjuk levesről normális fotó nehezen készíthető, de azért itt van:

És ilyen maga a növény az erkélybirtokomon:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/14021/pics/lead_800x600.jpg
leves,tárkony,tárkonyecet,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?