Bagel - jellegű péksütemény

Anera

Hát nem ez lett életem főműve:) Mondjuk persze ezeket jobb fehér lisztekből csinálni, meg nem is volt kedvem dagasztani sem. De végülis ehető lett és első próbálkozásnak jó volt:)

Hozzávalók 4 darabhoz: 25 dkg Grahamliszt, 1 csomag porélesztő, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál szezámolaj, másfél dl langyos víz, só

A hozzávalókat összegyúrom, kicsit dagasztom, majd egy órán át kelesztem. Utána 4 részre szedem, és bageleket formázok belőle. Letakarva kelesztem még egy fél órát.

A bageleket egyesével forrásban levő vízbe teszem és addig főzöm, amíg feljön a tetejére és egy kicsit megduzzad.

Utána sütőpapírral bélelt lapos tepsibe teszem, a sütőpapírra raktam egy kis olajat, hogy kevésbé ragadjon oda. A tetejét megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsült.

Címkék: kenyér
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/19357/pics/lead_800x600.jpg
kenyér
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?