Barackpálinkás sárgabaracklekvár

Anera

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 10 dkg gyümölcscukor, 1 dl barackpálinka, pektin

Ahogy a képen is látszik karácsonyra kapott pálinkát tettem bele. 2013 karácsonyán kaptuk ajándékba és még a fele megvan, úgyhogy gondoltam felhasználom valahogy:) Szóval ha ajándékot akartok adni ne pálinka legyen, mert az nem fogy:)

A barackokat leöntöm forró vízzel majd meghámozom. Természetesen lesz belőle héjastól is lekvár, és nem is érezni annyira, de én úgy nem tudom megenni:) Mert a barackok héja szőrös:) De tényleg, még az őszibarackot is csak hámozva eszem:)

A barackok húsát kicsit átmixelem a botmixerrel, majd ráöntöm a pálinkát és a cukrot. Két órára hűtőbe teszem, majd felforralom. Hozzáadok egy kis cukorral elkevert pektint. Még 5 percig forralom és üvegekbe töltöm.

Címkék: lekvár
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/19394/pics/lead_800x600.jpg
lekvár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?