Bárányszték

Anera

Hozzávalók: 4 szelet bárány, vaj, só, bors

Valamiért bárányt csak vajban sütök. Igaziból nem tudom az okát, több évtizedes berögzülés:) De persze rendes vajból, nem margarin meg ilyesmi.

Először felforrósítom a serpenyőt, majd beleteszem a vajat. A bárányt kicsivel korábban kiveszem a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg. Csak egy kis borssal szórom meg.

Kb. 5-5 percig sütöm egy-egy oldalát az elején nagy lángon, aztán egy picit lejjebb veszem. Miután kész kicsit visszapihentetem, pár percet még a serpenyőben tölt lefedve. Én mindenféle húst jól átsütve szeretek, tehát aki rózsaszínebben szereti, az ennek megfelelően csökkentse a sütési időt.

Ha szükséges meg lehet sózni, ízlés szerint, nekem anélkül is jó.

Ezt lilahagymás kuszkusszal tálaltam. Ennek az elkészítése is igen egyszerű, a kész kuszkuszhoz hozzákevertem egy kis lilahagymalekvárt:)

Címkék: bárány, Főétel
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/20884/pics/lead_800x600.jpg
bárány,Főétel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?