Borsikafüves marharagus lasagne

Anera

Hozzávalók: 30 dkg darált marhahús, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, pár szál csombor, 20 dkg reszelt sajt, 1 kis pohár tejföl, 6 teljeskiőrlésű lasagne lap, olivaolaj

Felteszem főni a lasagne-t.

Közben az apróra vágott hagymát, fokhagymát megüvegesítem egy kis olajon, majd hozzáadom a  husit és a borsikát. Igen, a csombor és a borsikafű egy és ugyanaz, azért hívják borsikának, mert az illata borsra emlékeztet, és állítólag emésztésjavító hatású. És természetesen frissen a legjobb. Nekem az erkélyen egy kisebb cserépben is bírja, és elég igénytelen, mert azt is túléli, ha sokáig nem locsolom:)  Így néz ki:

Mikor picit átsült sózom, borsozom és hozzáadom a felkockázott paradicsomot. Aki nem szereti, az le is húzhatja a bőrét (pár másodpercre forrásban levő vízbe kell tenni, akkor könnyen lejön).

Egy tepsi aljára egy kis olívaolajat öntök, majd ráfektetek két lapot. Szórok rá a húsból, és egy kis sajtot. Ezt így a következő réteggel is. A tetejére pedig rászórom a maradék sajtot és a tejfölt. Addig sütöm a sütőben, amig a teteje megpirul.

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/21680/pics/lead_800x600.jpg
borsikafű,Főétel,lasagne,marha darálthús,reszelt sajt,tejföl
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?