Birsalmalekvár

Anera

Hozzávalók: 1,5 kg birsalma, 0,5 kg 3:1 befőzőcukor, 1 citrom leve

Két éve már csak pektint használok a lekvárjaimhoz, pár evőkanál gyümölcs vagy nádcukorral, de ez a befőzőcukor még megmaradt régről, gondoltam ideje elhasználni. A piacon meg megláttam a birsalmát, ideálisnak is tűnt.

Az is lett:)

Az almákat meghámozom, kockára vágom. Hozzáadom a citromlét és hozzákeverem a cukrot. Felteszem főni. Amikor már nagyjából összeroggyant, nekiesek a turmixxal. De még így sem lesz egyszerű menet:)

Miután késznek ítélem még visszateszem főni 2-3 percet, és mehet is üvegbe. Nem igazán lett lekvárformája végülis, olyan almapürés, de nagyon finom:) Vajas bagetten reggel isteni reggeli volt:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/21705/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?