Tárkonyos zúzaleves

Anera

A héten tovább olvastam Walther Klára szakácskönyvét. A második fejezet a zöldségekről szólt. Egy-két részt leszámítva nekem unalmas volt. Felsorolta a zöldségeket, a származási helyüket s pár ötletet, hogy mire is használják őket. Egy részüknek megadta a francia nevét is. Mondjuk nem értettem, hogy a cukkininél miért jelenhetett meg, hogy az courgette és mondjuk karfiolnál miért nem, hogy az choufleur:)

Ami érdekes volt, az a zöldségek vágási módja, pl. brunoise, macedoni. Vagy például a julienne, ami ez: (mármint a vékony csíkokra vágott zöldség)

Na és itt jön képbe a zúzaleves. Kaptam két csirkét a héten, tehát volt a birtokomban két-két darab csirkezúza és szív:) Így kitaláltam, hogy összedobok gyorsan egy kis zúzalevest, s még a répát is vághatom benne julienne-re:)

Hozzávalók: 20 dkg csirkezúza és szív, egy kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, friss tárkony, 1 közepes répa, 2 közepes krumpli, 4 evőkanál zöldborsó, tárkonyecet, tejföl, só, bors, kókuszolaj

A zúzákat és szíveket felkockázom és hozzáadom az olajban megüvegesített hagymákhoz. Sózom, borsozom, rászórom a tárkonyt és kicsit együtt átsütöm őket. Felöntöm másfél liter vízzel (na jó, nagyzolok, fogalmam sincs mennyivel, úgy érzésre annyira, hogy majdnem tele legyen a lábas:), hozzáadom a felkockázott zöldségeket is és fél órát főzöm.

Miután minden megpuhult először öntök hozzá két evőkanál tárkonyecetet és szépen hozzáadagolok egy kis pohár tejfölt. Újra felforralom és kész is:)

Na és igen, levest nem nagyon lehet szépen fotózni:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/21759/pics/lead_800x600.jpg
csirkezúza,leves,walther
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?