Muffin alaprecept - sütőiskola 2. rész

Anera

Ez is bárki által elkészíthető recept, főzésanalfabéták is nekiláthatnak:) Most épp azért készítettem ezt, mert a múlt heti gyrospartiból maradt egy pohár joghurt, s mivel nem eszem ilyesmit valamit kezdeni kellett vele:)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél kocka sütőmargarin, 2 dl natúr joghurt, 2 evőkanál gyümölcscukor, 1 tojás, 1 teáskanál sütőpor, aszalt gyümölcsök, csokitallér

Ha nem vagy gluténérzékeny, akkor érdemes ezeket a sütiket magas sikértartalmú lisztből készíteni, mert csodásan megkelnek. A sikér az ugye a glutén:)  Ezt kell róla tudni állítólag: A sikérfehérjék vízben nem oldódnak, de víz hozzáadása és dagasztás hatására térhálós szerkezetű, rugalmas anyaggá alakulnak. Ez a rugalmas, nyújtható anyag képes „csapdába ejteni” a kelesztés során keletkező gázbuborékokat, így teszi lehetővé a tészta laza, lyukacsos szerkezetének kialakulását.

A margarint megolvasztom, majd a folyékony hozzávalókat a cukorral összekeverem egy tálban. A szép rózsaszín keverőm is jól látszik a képen:))

Majd a sütőporral összekevert lisztet szép lassan a folyékony cuccokhoz keverem. Majd beleszórok egy marék aszalt gyümölcsöt. A lyukas tepsimbe (még egy anekdota: a kisöcsém egyszer egy albérletben lakott egy lánnyal, amikor is felhívott, hogy a csajnak van egy  tepsije lyukakkal, az mire való. Miután magamhoz tértem a röhögéstől elmondtam neki, hogy az a muffinsütő:) Viszont azóta én is lyukastepsinek hívom:)) beleteszem a muffinpapírt belekanalazom a tésztát. Csak a pereméig, szépen meg fog majd kelni. Beledugdosok csokitallérokat (vagy egy-egy kocka csokit).

Előmelegített sütőben 20 perc alatt sül meg. A muffinpapírt csak azután lehet lehúzni róla, hogy kihűlt!

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/21809/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,muffin,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?