Sóágyon sült orata

Anera

Időnként, ha nem nagyon van kedvem főzni, akkor csak veszek egy halat a piacon és egészben megsütöm:) Sok meló nincs vele, ellenben nagyon finom. Sokáig ózdkodtam a sókéregben sütéstől, mert hogy majd tök sós lesz, de nem:)

Hozzávalók személyenként: 1 orata, vagy más néven aranydurbincs, 20 dkg só, 3 gerezd fokhagyma, zöldfűszerek

A halat nekem mindig megpucolja a halasom, pláne, ha kérem:) Ha nem, akkor szépen a pikkelyeket le kell róla kaparni és kibelezni. A hal belsejébe beleteszek 3 gerezd fokhagymát, randomszerűen összeszedett zöldfűszereket. Fogok egy alufóliát, félbehajtom, a só felét rászórom. Ráteszem a halat, ráöntöm a maradék sót és becsomagolom. Ezt minden hallal megismétlem, majd fél óra alatt a sütőben megsütöm.

Én le szoktam vágni a fejét tálaláskor, de ez nem szükséges:) A bőrét is lehúztam, mert nem szeretem:) A húsa az igazán finom, és a fűszerek is átjárják ám!:)

Címkék: hal, orata
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/22125/pics/lead_800x600.jpg
hal,orata
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?