Vargányával és kolbásszal töltött sertésdagadó

Anera

A sertésdagadót se használjuk mostanában túl gyakran, tulajdonképpen én sem. Ezért is gondoltam, hogy most legyen:)

Hozzávalók: 1 sertésdagadó, 20 dkg kolbász, 20 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, bacon, só, bors

A gomba tulajdonképpen bármilyen lehet, ezt pár hete készítettem, akkor még volt vargánya, most már talán hideg van neki. (bár épp van vagy 15 fok kinn, szóval:)

A vöröshagymát apróra vágom és kókuszolajban megüvegesítem. Hozzáadom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és megpárolom. (5 perc) Amikor kész hozzákeverem a felkarikázott kolbászt és kicsit összeforgatom.

A vásárlásnál már eleve kérd meg a hentesedet, hogy szúrja fel a sertésdagadót. Azaz egy zsebet kell kialakítani benne, hogy tudd hova tuszkolni a tölteléket:) Ebbe szépen beletöltöm a gombás-kolbászos anyagot. A szélét hústűvel összefogom és a dagadót körbetekerem baconnal.

Beteszem egy tepsibe és közepes lángon egy órát sütöm alufóliával lefedve, egy kis olajat szoktam önteni alá. Majd még egy negyed órát nélküle.

Bármilyen körettel fogyasztható.

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/22195/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,kolbász,sertésdagadó,vargánya
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?