Almás tarte

Anera

A tarte egy francia kifejezés, tulajdonképpen egy olyan sütit jelent, aminek a tetején nincs tészta, benne pedig gyümölcs van:)

Hozzávalók: a tészta alapja a szokásos zabpehelylisztes omlós tészta (30 dkg zabpehelyliszt, egy fél sütőmargarin, 1 tojás és 2 evőkanál gyümölcscukor). Persze lehet sima omlós tésztából is készíteni:) 

A töltetélék: 8 darab alma (az én almáim mondjuk kicsik voltak, elég lehet 6 db is), 3 tojássárgája, 2 dl tejszín, 4 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál gyümölcscukor, fél citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor

A tojássárgáját és a cukrokat habosra keverem, majd hozzáadom a pudingport, a tejfölt és a tejszínt is.

Az almát egyszerűen meghámozom és felszeletelem.

Egy tortaformába belesimítom a tésztát, ráöntöm a krémet és beleszóróm az almát.

Előmelegített sütőben kb. 3/4 óra alatt sül meg.

Címkék: alma, sütemény, torta
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/22246/pics/lead_800x600.jpg
alma,sütemény,torta
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?