Fehér alaplé

Anera

Nagyon-nagyon sokat dolgozom mostanában (remélem olvassátok a Bánffy Szalon oldalát is!!), így kevesebbet jut időm főzni. Azaz főzni igen, csak épp blogolni róla nem:)

De most folytatom a francia szakácskönyvem bemutatását. Ezúttal fehér alaplevet készítettem. 

Hozzávalók: 1 kg csont (baromfi, borjú vagy sertés), 10 dkg sárgarépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 póréhagyma fehér része, 1 zellerszár (nekem ez nem volt, sima zellergumót tettem bele, 1 kisebbet), 1 babérlevél, 2 szegfűszeg, 1 ág kakkukfű, só, bors

Először két liter vízben kell a csontot feltenni, majd a forrás után lassú tűzön főzni néhány percig, időnként lehabozni. Majd kivenni a csontokat és 2 liter hideg vízzel újra feltenni már a feldarabolt zöldségekkel együtt. Na, én ezt a részt szkippeltem, egyből együtt tettem fel. Ez annyit jelent, hogy nem lesz olyan szép tiszta a leves. De az íze intenzívebb. Szóval mindenki eldöntheti, hogy csinálja:))

Természetesen én is többször lehaboztam. Kb. 1 órán keresztül főztem alacsony lángon. Majd kivettem a csontokat és a zöldségeket és egy szűrőn át üvegekbe töltöttem.

Amit egy-két napon belül felhasználsz, az mehet a hűtőbe, a többi pedig a fagyasztóba:)

Címkék: alaplé, leves, tippek, walther
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/22812/pics/lead_800x600.jpg
alaplé,leves,tippek,walther
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?