Marha hátszín rukolapestoval

Anera

Egy fincsi kis hátszín:)

Az elkészítési módja nagyjából megegyezik a sztékével. Ami fontos, hogy nem fűszerezem a húst sehogy! De tényleg, még só sem kell hozzá! Nagyon-nagyon javaslom mindenkinek, mert egy jó minőségű, érett marhahús az bizony isteni finom magában! Lehet, hogy elsőre furcsa lesz, főleg az agyonsózott műkaják után, de ha folyamatosan elkezded elhagyni a sót, ráébredsz, hogy az egyes húsoknak, zöldségeknek, ételeknek bizony van saját íze is, és sok esetben nem is akármilyen! (részben ezért sem értem a menzareform ellen hőbörgőket)

Szóval vegyél egy érett hátszínt. Sütés előtt egy fél órával vedd ki a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen.

Tegyél fel egy serpenyőt a tűzhelyre nagy lángon, amikor már felforrósodott öntsél bele egy kis szőlőmagolajat (de vajban sütve is finom). Mikor már forró, mehet bele a hús. Attól függően ki mennyire átsütve szereti, 1-3 percig kell sütni egy-egy oldalát és utána ugyanennyi időt visszapihentetni fedő alatt.

Rukolapestot tettem mellé, ennek a receptje itt olvasható, tavaly már feltettem a blogra:)

Köretként sima rizst javaslok.

Jó étvágyat!

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/22941/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,marha,rukolapesto
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?