Diós és mákos bejgli

Anera

Hozzávalók 2 nagyobb vagy 3 kisebb rúdhoz: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj (az igazi fele-fele arányban disznózsír és vaj lenne, de zsírt nem vettem csak ezért, mert nincs 10 dekás kiszerelésben:), 1 dkg élesztő, 0,5 dl tej, 2 evőkanál cukor (én gyümölcscukrot szoktam használni), 2 tojás

30 dkg dió, 30 dkg mák, 20 dkg cukor (de ez abszolút ízlés kérdése, én nem szeretem túl édesen), 10 dkg mazsola, 5 dkg kandírozott narancshéj.

A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Közben elmorzsolom a vajat a liszttel, cukorral. Hozzá teszem a tejes élesztőt és 1 tojást. Tésztát gyúrok belőle, majd egy órára hűtőbe teszem.

A töltetékhez 10-10 dkg cukrot 1-1 dl vízzel felforralok, beleteszem az egyikbe a diót, másikba a mákot és összekeverem őket. A mákosba belerakom a mazsolát, a diósba a narancshéjat.

A tésztát két részre osztom és vékonyra nyújtom. (na én itt elgyurcsányoskodtam, ugyanis a mákos túl vékony lett, az a fele ki is repedt:()

Ráteszem a töltelékeket. A tészta szélét 1-1 cmre visszahajtom, hogy ne folyjon majd ki. Feltekerem, majd a tetejét bekenem tojással. Egy órára még kiteszem a kamrába (ott hideg van), majd 35 perc alatt megsütöm.

Címkék: bejgli, dió, mák
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/23350/pics/lead_800x600.jpg
bejgli,dió,mák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?