Ropogós csirkeszárnyak

Anera

Miután napokig csak ettünk mindenféle nehéz étket a töltött káposztától a bejgliig, az ünnepek után jól esik valami könnyű, gyomorkímélő fogás.

Úgyhogy kivettem a fagyasztóból egy adag csirkeszárnyat. De hogy is kell ezt jól kiolvasztani? Bele kell tenni egy tál vízbe, akkor a fagyasztás során elveszített vizet visszaszívja:) Természetesen nem olyan, mint frissen, de így nincs "fagyasztott íze".

Hozzávalók 2 személyre: 8 csirkeszárny, 2 evőkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, só, bors.

A kacsazsír helyett olivaolajat is lehet használni, én is azzal szoktam, de elfogyott, így megnéztem a lehetőségeket. De nagyon finom lett, sőt!:)

Az elkészítés rendkívül egyszerű, a felolvasztott zsírba belenyomom a fokhagymákat, megforgatom benne egyesével a csirkeszárnyakat, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetem. Mindkét oldalát sózom, borsozom és előmelegített sütőben fél óra alatt ropogósra sütöm:) Félidőben meg szoktam fordítani.

Sima főtt barna rizzsel tálaltam.

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/23410/pics/lead_800x600.jpg
csirkeszárny,Főétel,gyors
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?