Bőrös malackaraj tokaji aszúban sütve

Anera

Ki nem szereti a ropogós malacsültet?:) Nem csak szilveszterkor sütök ilyesmit, de ilyenkor mindig!:)

Hozzávalók:

1,5 kg bőrös sertéskaraj, 1,5 dl tokaji aszú, 2 evőkanál zsír, 3 fej lilahagyma, 5 gerezd fokhagyma

Amiket a piacon malacként árulnak, azok igaziból már inkább süldők:) Szóval kell egy szép, méretes példány. Én kivágtam a csontos részét, csak a húst sütöttem meg.

A bőrét felkockáztam (lehet anélkül is sütni, egyben, de nekem a jó ropogós bőre a kedvencem, így mindig bevagdosom). A résekbe és a húsába is beledugdosom a felszeletelt fokhagymát, kicsit megsózom és bőrével lefelé mehet a kizsírozott tepsibe. Mellédobom a felnégyelt hagymákat (elég egy is, de az aszús-zsíros lében sült hagyma isteni finom:), aláöntök egy dl vizet és lefedve párolom egy fél órát előmelegített sütőben.

Majd kiveszem, megfordítom. aláöntöm a bort és mehet vissza közepes lángon még egy órára, másfélre mérettől függően. De nem kell túlsütni ezt sem ám:) Időnként meglocsolom az aszús lével.

A  krumplipüré a legjobb köret hozzá, mégpedig úgy, hogy az alatta összegyűlt léből is keverek hozzá.

Címkék: bor, Főétel, italok, malac, tippek
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/23533/pics/lead_800x600.jpg
bor,Főétel,italok,malac,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?