Forralt bor

Anera

Hideg téli estéken remekül lehet elkortyolgatni filmnézés vagy beszélgetés közben:)

Hozzávalók: 1 üveg vörösbor, 2 rúd fahéj, 5 db szegfűszeg, fél citrom, fél narancs, 1 fél teáskanál őrölt kardamon, cukor ízlés szerint (én három evőkanál nádcukrot tettem bele).

A citromot és a narancsot vékony szeletekre vágom és az összes hozzávalót felteszem egy lábosban a tűzhelyre. Közepes lángon gyakran kevergetve addig főzöm, amíg már majdnem forrna. Nem kell felforralni a valóságban, akkor kimegy belőle az alkohol:) Na meg persze az aromája sem marad ugyanaz.

Egy-egy nagyobb borospohárba töltöm és már lehet is fogyasztani!:)

Természetesen fehér verzió is van:)

Címkék: bor
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/23546/pics/lead_800x600.jpg
bor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?