Lencsefőzelék füstölt sonkával

Anera

A lencsefőzelék bármikor finom lehet nem csak újévkor:)

Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg lencse, 0,5  liter csontleves alaplé, 0,5 liter víz, só, bors, 2 friss babérlevél, 20 dkg füstölt sonka, 1 közepes fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma.

Természetesen lehet csinálni csak alapléből vagy csak vízből is, a lényeg, hogy kb. 1 liter folyadék kell hozzá:)

A lencsét reggel beáztatom 1 liter vízbe, de lehet már előző este is:) Ne lepődj meg, nagyon sokat fel fog venni. Ugyanez igaz a főzésre is:)

Amikor el akarom készíteni, akkor leöntöm róla a vizet, átteszem egy lábasba, ráöntöm az alaplevet, hozzáadom a fokhagymát és a babérlevelet, s elkezdem főzni. Amikor elfőtte a levet megkóstolom, ízlés szerint sózom, borsozom és vizet adok hozzá. Addig főzöm, amíg meg nem puhul, s kellő mennyiségű víz van rajta:)

Ekkor elkészítem a rántást: 2 evőkanál vajat felolvasztok és egy púpos evőkanál fehér tönkölylisztet adok hozzá. Gyorsan összekeverem, de nem pirítom meg, hanem egyből hozzáadom a főzelékhez. Elkeverem, s a főzelék része kész is:) Jöhet a feltét:)

A sonkát és a hagymát csíkokra várom és kis olajon megsütöm. Ennyi:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/23822/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,főzelék,lencse
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?