Fahéjas és kakaós csiga

Anera

Megkívántam a kakaóscsigát, hát gyorsan összedobtam egyet, és ha akkor már lett egy kis fahéjas is:) Így kisebbek lettek, de az nem baj:)

A nagymamám is mindig kelt tésztából csinálta, bár levelesből szokták általában, én így szoktam meg:)

Hozzávalók: 60 dkg tönkölybúza fehérliszt, 2,5 dl tej, 25 dkg vaj, 15 dkg gyümölcscukor, 2,5 dkg élesztő.

A langyos tejbe teszek két evőkanál cukrot és  felfuttatom benne az élesztőt. A vajat felolvasztom. A hozzávalókból tésztát dagasztok, majd egy órára meleg helyre teszem kelni. Utána a tésztát kettévágom, majd vékonyra nyújtom.

Az egyik felére fahéjas cucc kerül: 10 dkg (de ízlés szerint) barnacukor, 1 evőkanál fahéj, 5 dkg vaj. A cukrot összekeverem a fahéjjal, rászórom a tésztára és rádarabolom a vajat.

A kakaós ugyanígy, csak ott a fahéj helyett kakaópor kerül bele:) Abból lehet két evőkanál is.

A tésztát feltekerem, vékony szeletekre vágom, majd egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe teszem. Egy újabb fél órát kelesztem. 

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kész is. Vigyázzatok, nem kell sokáig sütni, mert kiszárad:) Melegen is, hidegen is isteni:)

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/24315/pics/lead_800x600.jpg
fahéj,kakaópor,sütemény
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?