Padlizsános bárányragu

Anera

Az elmúlt időszakban rengeteg dolgom volt, így nem nagyon volt időm blogolni. És bevallom becsületesen némileg lusta is voltam, mindig gondoltam, hogy kéne írni valamit, de halogattam:) De ez nem azt jelenti, hogy nem főztem, van munició bőven, úgyhogy azt tervezem, hogy minden reggel 8-kor megjelentetek egy-egy új receptet és lesznek új rovatok is:) Várom az ötleteket is, hogy miről olvasnátok szívesen:) Mert meglepő módon így, hogy hónapok óta nincs új recept, még így is napi 40-60 ember jár erre:) 

Vágjunk is bele:) Újrakezdésként nézzünk egy kis bárányt:) 

Hozzávalók: 50 dkg báránycomb, 1 nagyobb padlizsán, 1 póréhagyma, 1 parpika, cayenne-bors, 3 evőkanál akácméz, só, őrölt kömény, mustármag, olivaolaj

A combot felkockázom. Egy kis tálban összekeverem a fűszereket (só, cayenne, kömény, mustármag) s a nagyobb tálban lévő húsra rászóróm és alaposan átforgatom, hogy mindenhova jusson. Olivaolajban kicsit átpirítom a húst, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket is. 7-8 percig fedő alatt párolom. Majd hozzáadom a mézet, alaposan elkeverem és még kb. ugyanennyi ideig sütöm. 

Köretként rizst vagy kuszkuszt ajánlok hozzá:) 

http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27127/pics/lead_800x600.jpg
bárány,Főétel,padlizsán,paprika,póré
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?