Fokhagymás sült oldalas

Anera

Ezt kezdőknek ajánlom, a lehető legegyszerűbben el lehet készíteni, sem gyakorlatot, sem tudást nem igényel. A gyorskonyha újabb epizódja:) 

Hozzávalók: 60 dkg oldalas, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál mangalica zsír, só, bors

A húst felszeletelem, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát. Egy tepsibe belekarikázom a hagymát, a húsra ráteszem a zsírt, aláöntök 1 dl vizet. Lefedem fóliával. Előmelegített sütőben fél órát sütöm, majd leveszem a fóliát és még 15-20 percet sütöm, amíg szépen megpirul. 

Szerintem a krumplipüré illik hozzá leginkább köretként. 

Kicsit a mangalica zsírról. A zsír ugye állítólag nem egészséges, de szerintem ez hülyeség. Nem túlzott mennyiségben teljesen rendben van, s nem gondolom, hogy a napraforgó olaj, vagy más olajok, amikből nem is mindig a legjobb minőségűt vesszük, mert az drága egészségesebbek lennének. Ráadásul nem a zsír az egészségtelen, hanem a sok cukor, só meg e betű, amit mindenféle késztermékekkel bezabálunk:) De erről majd lehet írok külön posztot:) 

Szóval hajrá, egy két kanál zsírtól semmi bajod nem lesz, és lehet őket változatosan használni (kacsa, liba, mangalica). 

Címkék: Főétel, gyors, oldalas
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27137/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,oldalas
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?