Vajas-medvehagymás sült csirke

Anera

Sajnos elfelejtettem lefotózni, amikor elkészült és utána már nagyon hamar elfogyott:) A csirkét szoktam sütni libazsírral, vajjal, töltve, mindenféle fűszerekkel. Ez a verzió az egyik leggyorsabb. Gyorsan kikeverek egy fűszerkeveréket és bekenem vele és a vajjal:)

Hozzávalók: 1 csirke, 3 evőkanál vaj, fűszerek: apróra vágott medvehagyma, só, cayenne bors, örölt római kömény, mindegyikből egy-egy teáskanál minimum, a medvehagymából meg amennyit nem szégyellsz:) 

A csirke nyaka előtt a valami, az egy kis plusz bőr:) Egy másik csirkéről van, amiből csirkemellfilét csináltam:) De mivel imádom a sült bőrt, főleg, ha jó ropogós, nem volt szívem kidobni. 

Először összekeverem a fűszereket. Ha nincs friss medvehagymád, lehet szárítottból is csinálni. A fűszerekkel alaposan bekenem a csirkét, a bőre alatt is. Utána bekenem a vajjal, tömködök belőle szintén a bőre alá is. 

Egy tepsibe teszem, aláöntök 1 dl vizet, majd egy órán keresztül sütöm. Közben a levével locsolgatom a bőrét, hogy ne száradjon ki. 

Köretként rizst, sült krumplit, krumplipürét egyaránt lehet adni. 

Címkék: csirke, Főétel
http://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/27139/pics/lead_800x600.jpg
csirke,Főétel
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?